DVA family v letu 2015 POD LUPO

Scroll Down

Minevajo zadnje ure tega leta, ko sestavljamo skupaj memoar leta 2015. Bilo je hitro leto, pestro leto, leto napredka, leto novosti… Bilo je naporno leto, fizično in psihično izčrpajoče leto… ampak pod črto… leto je bilo uspešno, navkljub slovenskim razmeram, ki niso naklonjene niti mladim… niti ženskam, niti gospodarstvu. Z entuziazmom gremo naprej v leto 2016… kje in kako bomo pričakali konec naslednjega leta, sam bog ve. Vsem pozitivno naravnanim želimo najboljše v letu 2016!

V leto 2015 smo skočili z mislijo velikih…

»Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.« Agatha Christie.

Januarja ste o ženskah v naši agenciji brali v časopisu

Picture2

25. Občinski otroški parlament

Februarja smo sodelovali na 25. občinskem otroškem parlamentu. TEMA: “Izobraževanje in poklicna orientacija.” S svojimi izkušnjami smo dali nekaj napotkov mladim, ki se odločajo za srednješolsko izobraževanje.

Picture3     Picture4

Čajanka bralnega krožka Srednje upravno administrativne šole

10846269_387319908094177_4630653790728154826_n

Udeležili smo se čajanke in vtisi dijakov iz čajanke bralnega krožka Srednje upravno administrativne šole so bili prijetni:

»Veseli me, da ste povabili detektiva, da sta nam predstavila svoje področje dela. Tako smo si lahko bolj predstavljali, kakšno težko službo opravljajo, tako psihično, kot fizično.«

 

»Ta zadnja čajanka mi je bila od vseh najbolj všeč, ker je bila zanimiva tema. Všeč sta mi bila detektiva, ker sta zelo lepo predstavila svoje delo.«

 

“Čajanko si bom zapomnila po zanimivi knjigi, zanimivih gostih in kako se naredi prstni odtis.”

Adrijana,Patricija, Klara, 2. letnik

 

Na portalu zaposlen.com smo dali izjavo o detektivskemu delu.

Picture5

Februarja smo za časopis Dnevnik dali izjavo o notranjih krajah v podjetjih.

Dnevnik1

Mladi podjetnik

O nas so pisali na portalu Mladi podjetnik:

»Med mladimi podjetniki zagotovo izstopa Bernarda Škrabar, detektivka in direktorica Detektivsko varnostne agencije. Sama se rada opiše kot detektivka z mehkih srcem in železno voljo, ki kot ženska v tipično moškem poklicu vztrajno orje ledino. Bernarda kot ženska v tipično moški poklic prinaša drugačno perspektivo. »Še bolj verjetno tudi zato, ker me vodita etika in morala ter vest, da naj to, kar delamo, delamo dobro. V podjetju smo zelo povezani, smo odličen tim, ki drži skupaj. Smo fleksibilni, inovativni, družbeno odgovorni, dobrodelni in se stalno nadgrajujemo.« Bernarda se zavzema za meritokracijo, čeprav meni, da smo kot družba temu še zelo oddaljeni. »Naj bomo pri pridobivanju posla vsi na isti štartni poziciji in naj ga dobi tisti, ki je zares boljši.«

Vedno bodo obstajali boljši in slabši, a naj prevlada poštenje in strokovnost, ne pa to, da delo navsezadnje dobi tisti, ki je precej manj usposobljen, nima primerne opreme, kadra … pozna pa nekoga, ki mu je ta posel priskrbel. V prihodnosti si tako želi nadgrajevati profesionalnost, znanje in razvoj stroke, predvsem pa utirati nove poti, se učiti in prenašati znanje na strokovne pripravnike, verjetno pa jo čaka tudi selitev v tujino.

Picture6

Tudi sami smo vso letno pridno brali

Picture7 Picture8

Psihologija dela

Za revijo Filozofske fakultete, Psihologija dela smo dali izjavo za prispevek, Kraje, goljufije in anonimna pisma – vsakdanjik Bernarde Škrabar, prav tako smo študentom Filozofske fakultete predstavili naše delo.

Picture9

Bolj se učiš, bolj spoznavaš, kaj je biti strokovnjak… »An expert is someone continually learning more and more about less and less, eventually knowing everything about nothing.« -Sir Bernard Spilsbury, knowing as a “father of forensic pathology”.

 Copy-Paste

V začetku leta 2015 smo imeli tudi zelo neprijetno izkušnjo s »prijateljem«, ki je skopiral nekaj naših stvari… Pravijo, če si dober, te kopirajo… Dokler te kopirajo, potem veš, da ti ljudje nimajo svojih idej… Dragi »prijatelj«, želimo ti srečno tudi v letu 2016, naj bo kakšna poslovna ideja in blagovna znamka tudi tvoja lastna…

Picture10

Smernice korporativne integritete

Smo prvi in doslej edini v detektivski branži, ki smo podpisali smernice korporativne integritete. Vse sodelavce, zunanje strokovnjake in poslovne partnerje izbiramo skrbno in v skladu z našo etiko.

Picture11

Vse naše pogodbe so sestavljene v skladu s smernicami in vključujejo tudi protikorupcijsko klavzulo. Vse posle pridobivamo pošteno, brez kakršnih obljub daril, denarja, storitev ali drugih ugodnosti, kar je velik problem slovenskega gospodarstva.

»Če ne govoriš resnice o sebi, je ne moreš niti o drugih ljudeh.« -Virginia Wolf

V čast nam je, da smo prepoznani in kot pravijo, citiramo, na študijah primera dobrih slovenskih podjetij, ki so jih ustanovile in jih vodijo ženske in med slednjimi kot primer dobre prakse izbrali naše podjetje in Detektiv Bernarda Škrabar kot podjetnico za dogodek ”Let the best (wo)man decide: Gender Equality in Economic Decision Making in SME’s (Report on a US Embassy NGO small grant sponsored initiative”) v sodelovanju s Prudentia Institute in Price School of Public Policy.

Picture12

Detektivi v vrtcu

Svoj poklic predstavili trem skupinam vrtčevskih otrok. To nam je bilo v izziv, saj je nekaj drugega predstavljati svoj poklic odraslim ljudem, kot otrokom, sploh tako majhnim. Dan smo preživeli odlično in v praktičnem delu smo ujeli nepridiprava, ki je iz kuhinje odnesel čokolado… Namazanega s čokolado okoli ust, smo ga našli skritega v vrtčevski knjižnici.

Picture15

Dnevi slovenske informatike

Povabljeni smo bili na dneve slovenske informatike v Portorož.

Picture13

Izobraževanja

Približno na mesečni ravni smo se udeleževali raznih predavanj in se tako redno izobraževali.

Dobrodelnost

Skozi leto smo nadaljevali s svojimi rednimi mesečnimi donacijami in donirali Zvezi prijateljev mladine Ljubljana-Moste, Varni hiši Celje, Dobrodelnemu društvu za pomoč, Sezamu, slovenski filateliji, gasilcem… Sam se rodiš, sam umreš, a vendarle funkcioniraš celo svoje življenje v družbi, ki te obdaja. Donirati družbi na mesečni ravni je gesta v zahvalo družbi, da ti omogoča da živiš, da ti v življenju gre.

Picture14

Fakulteta za varnostne vede

Nekaj študentom Fakultete za varnostne vede, Pravne fakultete, smo, kot vsako leto, pomagali pri izdelavi diplomskih in magistrskih nalog. Slišali smo, da je na Fakulteti za varnostne vede nastala seminarska naloga z naslovom Bernarda Škrabar. Nismo je še prebrali, niti prejeli, vendar nam je to zagotovo v čast.

Picture16

Dan detektivov in preiskovalcev

24. 7. je mednarodni dan zasebnih detektivov in preiskovalcev. Ta dan je rojstni dan prvega znanega detektiva Eugene Francois Vidocq-a, ki je leta 1833 ustanovil detektivsko agencijo Le bureau des renseignments (Office of Intelligence). Letos je globalna obeležitev njegovega rojstva potekala pod geslom »Dragoceno sredstvo skupnosti že od leta 1833«.

Kot prvi v Sloveniji smo se tudi pri Detektivsko varnostni agenciji odločili pridružiti mozaiku preiskovalcev in detektivov po vsem svetu, ki globalno obeležujejo ta dan.

Obeležitev smo seveda združili s poučnim potepanjem po Ljubljani, kjer smo se ustavili ob najlepših znamenitostih mesta. Obiskali smo tudi hotel Lev, v čast Agathi Christie, ki je bila tukaj leta 1967, ko je obiskala Slovenijo.

Picture17Picture18

Slovenske Novice

Prisotni smo bili tudi v časopisu Slovenske Novice.

Picture19

Revija »Pod lupo«

24. 7. 2015 smo izdali prvo številko revije Pod lupo. O tem se je govorilo ne samo v Sloveniji, marveč tudi med kolegi detektivi po celem svetu. V ZDA so zapisali:

»Bernarda Škrabar Announces “Day of Private Detectives & Investigators” July 24, 2015 CII member Bernarda Skrabar, of Slovenia, is proud to announce that her agency, Detective & Security Agency, is spearheading a day to honor our profession. The date is significant as it is the birthdate of Eugene Francois Vidocqu-a who founded his agency in 1833. As part of the promotion, she is launching a professional journal and is looking for submissions. Contributions are not just limited to investigations, but can include essays relating to security, legal, human resources, entrepreneurship, information technology, ethics and the like. The magazine will be directed to corporations, investigative agencies, faculty and students.

Picture21 Picture22
Picture24 Revija POD LUPO_slika

Fakulteta za varnostne vede

V okviru informativnih dni smo se družili s SREDNJEŠOLCI, v sklopu obvezne prakse pa smo pod okrilje vzeli tudi skupino ŠTUDENTOV, kar počnemo že nekaj let zapovrstjo.

Picture20

 Polnočni klub

Pri nas smo gostili RTV INFODROM z osnovnošolcem, ki je z nami preživel dan. Pri nas je dan preživel še en OSNOVNOŠOLEC v sklopu delovne prakse, ki pravi, da je bila to zanj nepozabna izkušnja.

Picture23

 Dobro jutro

Ga. Špela Močnik nas je povabila na RTV v oddajo Dobro jutro. Pogovarjali smo se o skritih in pogrešanih osebah.

Picture25

Dnevi slovenskega varovanja

Na Gospodarski zbornici Slovenije je bil v okviru Dneva slovenskega zasebnega varovanja, ki je potekal pod geslom”UČINKOVITOST DRŽAVNE REGULATIVE V PANOGI ZASEBNEGA VAROVANJA”, predstavljen članek direktorice Detektivsko varnostne agencije Bernarde ŠKRABAR z naslovom “Zakaj so pomembne dobre prakse“.

Strokovna predavanja

Izvedli smo dobra strokovna predavanja na temo videonadzor in druge oblike nadzora delavcev ter Informacijska varnost.

 Božiček za en dan

Picture26

Konec leta

Zaključek leta smo preživeli v Prekmurju, kjer smo obiskali Slovenske Gorice in hišo penine, šli na paintbal, kuhali, se zabavali in se sploh odlično imeli.

DVA TEAM dela svoje delo s strastjo. Nimamo nikakršnega ozadja, nobene politične preteklosti in smo na takšen način popolnoma neodvisni, etični, visokim moralnim standardom zavezani strokovnjaki.

V detektivsko dejavnost smo prišli pred 10 leti in iz nič, brez kakšnih vložkov ali zvez očetov, mater, stricev, postavili trdno jedro, ki ga stalno nadgrajujemo. Tudi iz tega razloga znamo še kako ceniti to delo, podjetje, saj nam ni bilo nič podarjeno in smo vse ustvarili s svojim znanjem, svojo predanostjo tem poklicu, ki ga tako zelo cenimo.

Delamo pošteno, etično, dosledno in se zavezujemo k stalnem nadgrajevanju svoje usposobljenosti, saj ne glede na to, da smo si z ogromno rešenimi primeri in usposabljanji nabrali veliko izkušenj, še vedno ostajamo ponižni, saj vemo, da se učimo vsak dan in da je eden izmed smernic našega podjetja doseganje odličnosti detektivskih storitev.

Ostajamo vražji še naprej… in za konec leta smo… zaposlovali. Želimo si delati dobro še naprej, želimo, da se detektivska dejavnost razvija in da bi imeli vsi detektivi dovolj dela.

Picture27 Picture28

SREČNO, ZDRAVO, MIRNO, RAZUMEVAJOČE 2016 od ljudi, ki jih ljubezen do detektivstva skupaj drži.

Picture29

Če je po zaslugi nekega človeka na svetu nekoliko več ljubezni in dobrote, nekoliko več svetlobe in resnice, je njegovo življenje imelo smisel.”

– Alfred Delp-

“Malo dajete, ko dajete le od svojega bogastva. Resnično dajete šele takrat, ko dajete del sebe.” -Kahlil Gibran-

“The role of a detective is a high and honorable calling. Few professions excel it. Detective is an officer of justice and must himself be pure and above reproach.”Allan Pinkerton (“General Principles”)

Picture30

Picture31

Drag View Close play
Scroll Top