Izbira detektiva

Izbira privatnega detektiva le na podlagi cene – pametna ali potencialno nevarna poslovna določitev?

Scroll Down

Mnogo podjetij se pri naročilu storitve sprašuje le o ceni oz. strošku, ki jim ga bo prinesla. Pa se podjetja sprašujejo tudi o kvaliteti dela, ki ga bo potencialni detektiv opravil za njih? Najverjetneje ne. Pa bi se morali. Kljub temu, če bo vaš edini kriterij cena, je tukaj nekaj nasvetov, na kaj bodite pozorni.

Cena je pomembna, ampak ne bi smela biti odločujoči faktor:

  1. Tudi po lastnih izkušnjah lahko rečemo, da se odločitev za »cenejšo verzijo« nikoli ni izkazala za dobro. Cenejši produkt običajno pomeni, da ne dobite tega, kar nujno potrebujete. Nakup takšne storitve vam skoraj zagotovo ne bo prinesel željenega rezultata.
  2. »Poceni« pomeni tudi iskanje bližnjic, uporabo slabše kvalificiranih ali nekvalificiranih, in še hujše neizurjenih ljudi, površnost in opravljanje dela v t.i. »sivi coni«. Sami ne počnemo ničesar od naštetega, zato tudi nismo najcenejša opcija na trgu.
  3. Naše stališče je, da bi morali naročniki, ko se odločajo o detektivski storitvi pri detektivu ali detektivski agenciji iskati naslednje kvalitete: iznajdljivost, ustvarjalnost in transparentnost. Iščite te vrline in našli boste pravega detektiva.

Odločiti se za detektiva samo na podlagi cene je nespametno

Ko iščete detektiva iščete strokovno usposobljeno osebo, ki ima izkušnje z opravljanjem tovstne dejavnosti. Ne kupujete plastičnih vrečk za biolške odpadke.

Dve podjetji, ki se ukvarjata z istim primerom vam lahko predočita dva popolnoma drugačna rezultata – en je dosežen na »pravilen« in zakonit način, drug, cenejši pa na ne tako zakonit način. Slednji je običajno rezultat omejevanja stroškov firme, zato vam lahko računajo manj.

Ne osredotočajte se le na urno postavko, ampak tudi na vrednost (in na to kako dobro je storitev opravljena)

Recimo, da ima podjetje A urno postavko 35 €/h, podjetje B pa 70 €/h. Za večino ljudi, je odločitev povsem preprosta in logična. Ste pomislili, da je morda podjetje B zmožno isto stvar narediti v pol ure? Morda zaradi kvalitetnih, strokovno usposobljenih, talentiranih zaposlenih? In, da lahko podjetje A za reševanje problema porabi več ur, kar vas bo na koncu stalo več? “Cenejše” lahko pomeni tudi napake  pri izvedbi, slednje pa lahko vodi v težave na sodišču. Ali si res želite tega, da se vam zadeva zaplete v tej meri?

Kot detektivsko podjetje  je naš edini fokus, da za stranke pridobimo relevantne informacije ter, da bodo na tak način lažje sprejemali pomembne odločitve. Prav zaradi tega nas najemajo stranke, ki spoštujejo našo vrednost storitve, profesionalnost, kreativnost, ekspertizo in odkritost, ko gre za reševanje njihovih zadev.

(foto: weldawindows.com)

Vaš DVA TIM

Drag View Close play
Scroll Top