Kako postati detektiv

Kako postati detektiv?

Scroll Down

Kako postati detektiv je odvisno od tega, v kateri državi bi radi opravljali ta poklic. Lahko se odločite za samostojni poklic ali pa za delo pri drugem detektivu, detektivski agenciji.

Vsaka država na svetu ima to področje urejeno drugače, precejšnja odstopanja so že v Evropi. Ponekod so potrebne licence, drugod ne, različna je zakonodaja, nadzorni organi, registrski organi, usposabljanje, izobrazba, potrebne delovne izkušnje, zavarovanja za odgovornost, zato je potrebno te informacije dobro preveriti.

Samostojno pot, brez predhodnih delovnih izkušenj ne samo odsvetujemo, ampak menimo, da je to celo nevarno, saj lahko posameznik brez primernega znanja in večletnih izkušenj naredi ogromno napak v primerih, ki jih preiskuje. Z neizkušenostjo lahko naredi marsikaj narobe, za kar lahko detektiv odškodninsko in celo kazensko odgovarja! Verjemite, pot od začetnika do izkušenega detektiva smo dali skozi, tako da govorimo iz lastnih izkušenj. K sreči pa smo imeli primerne mentorje. Ljudje se tega premalo zavedajo in se zelo suvereno podajajo na samostojno pot brez vsakršnih izkušenj ali pa so le – te zelo minorne!

Osebam, ki jih zanima to delo, priporočamo tudi, da se pred začetkom samostojne poti dobro usposobijo za to delo pri detektivih ali detektivskih agencijah, ki imajo dovolj delovnih izkušenj!

Kakorkoli, tudi mi smo nekje pričeli svojo pot in še marsikdo jo bo, zatorej, če imate to voljo in željo, da bi postali detektiv, dobro premislite, se pogovorite in konzultirajte s starejšimi in izkušenimi kolegi, zberite vse potrebne informacije in delajte na strokovnosti, etičnosti, zagotovo pa obvezno priporočamo, da si dobite dobrega mentorja!

Drag View Close play
Scroll Top