Akti in pravilniki detekriv dva
O nas

DETEKTIVSKO VARNOSTNA
AGENCIJA

Scroll Down

Ekipa z mnogimi mednarodno priznanimi izkušnjami

V naši agenciji se lahko pohvalimo s številnimi uspešno zaključenimi projekti. Med drugim lahko izpostavimo:

 • Projekt načrtovanja, izgradnje in upravljanja lastnega VNC sistema v večjem podjetju.
 • Projekti na področju načrtovanja in montaže varnostnih sistemov.
 • Projekt načrtovanja in izvedbe mobilne varnostne skupine v podjetju.
 • Izobraževanje zaposlenih in varnostnega osebja v Sloveniji in v Adriatic regiji.
 • Socialni inženiring in izobraževanje zaposlenih.
 • Preiskave na Deepnetu in Darknetu.
 • Preiskave ponarejenega denarja in dokumentov.
 • Sodelovanje pri projektu EURO.
 • Delo na področju varne komunikacije.
 • Napredno delo na področju OSINT in SIGINT.
 • Delo v uradu Informacijske pooblaščenke.
 • Dolgoletne izkušnje dela v Policiji
 • Večletne izkušnje iz drugih varnostnih organov
 • Izkušnje iz področja najzahtevnejših kriminalističnih preiskav
 • Delo v projektni skupini Cyber Patrol Action Week na Europolu
 • Usposabljanja na Europolu iz področja najzahtevnejših preiskav kriptovalut
 • Usposabljali smo slovenske in tuje varnostne organe iz področja internetnih preiskav na območju Europe
 • Izvedli smo tudi preverjanje varnosti dela informacijskega sistema Avstralske kriminalistične policije
 • Sodelovanje pri strateških in taktičnih sestankih povezaniih z najzahtevnješimi kriminalističnimi preiskavami v Sloveniji in tujini
 • Odlikovanja: Medalja za požrtvovalnost in Bronasti ščit Policije
Varnostno svetovanje in izobraževanje
Varnostno svetovanje zaposlenim
Konkurenčna prepoved in konkurenčna klavzula
Za vas opravimo preverbe
Detektivska dejavnost
Kaj vam ponuja detektivska agencija

Zmogljivosti

Zaupajte ekipi z mednarodnim ugledom

O nas

Naše poslanstvo

Nudimo podporo podjetjem pri njihovem delu. Stremimo k doseganju odličnosti naših storitev in skrbimo za podjetja, s katerimi sodelujemo. Na svoje delo smo ponosni, saj preiskujemo in osvetljujemo negativna dejanja, z odkritjem dejanja in storilca pa podjetjem diskretno pomagamo, da čim prej odpravijo posledice škodnega dogodka.

 

Zanima nas, kje vas čevelj žuli, da vam z rešitvijo pomagamo privarčevati običajno visoke zneske, ki vam morda odtekajo v obliki notranjih kraj, goljufij, lažnega prikazovanja potnih stroškov, neupravičenih bolniških dopustov, odtekanja informacij, izmikanja rokom, dolžnikom ipd.

O nas

Zakaj smo drugačni?

Za večino detektivov naj bil veljalo, da so inteligentni in iznajdljivi, vendar se detektivskega dela po svetu že od nekdaj drži bolj slab sloves, saj naj bi bili nekateri detektivi nezanesljivi, udeleženi v nezakonite posle, podkupljivi itn. Mi to nismo. Kar govorimo, tudi živimo in s tem svoj posel še izboljšujemo.

Vse primere rešimo znotraj podjetja, ker nismo enoosebni, ampak nas je več. Izstopamo iz množice z žensko–moškim vključujočim in sodelovalnim stilom vodenja in premikamo meje v preiskovalni dejavnosti, ker delujemo povezovalno, se nenehno usposabljamo in nadgrajujemo svoje delovanje.

Slogan enega najbolj znanih detektivov, Allana Pinkertona, ki nam je velik zgled, je bil »We never sleep«, tako da pri učenju in delu tudi mi nikoli ne zaspimo.


Pri svojem delu sledimo najstrožjim standardom in pravilom stroke. Zbrane dokaze evidentiramo na način, da so vsi dokazi in njihov izvor sledljivi. Tako na sodišču v pravdnih in kazenskih postopkih dosegamo najvišjo kredibilnost dokazov ter posledično procesno vrednost zbranih dokazov.  

O nas

Katere vrednote živimo?

Znanje, strokovnost, neodvisnost, timski duh, partnerstvo, poštenost, lojalnost, iskrenost, odgovornost, diskretnost, spoštovanje, podjetnost, integriteta in družinske vrednote. Na osnovi teh vrednot sodelujemo s poslovnimi partnerji, se izobražujemo in stalno izpopolnjujemo s pozitivnim, dobrodelnim in odgovornim odnosom do širše družbe in okolja, v katerem delujemo.

 

Pri preiskovanju nas vodi visoka morala in etična zavezanost k doslednemu spoštovanju zakonodaje in korporativne integritete.

 

V podjetju oblikujemo odgovorno okolje, v katerem zaposleni profesionalno in osebno rastemo..

Certifikati

Smo prejemniki številnih ceritifkatov in priznanj:

 • Prejemniki certifikata »Dobra organizacijska energija«.
 • Direktorica je prejela priznanje etični voditelj leta 2015.
 • Prejemniki certifikata “Učeča se organizacija”.
 • Direktorica je prejemnica priznanja „Ambasador znanj“.
 • Europolov certifikat o opravljenjem usposabljanju iz preiskav kriptovalut
 • Europolov certifikat o sodelovanju v Cyber Patrol Action Week
 • Certifikat o usposabljanju za preiskave gospodarske kriminalitete

Združenja

Naša detektivska agencija je članica številnih združenj:

 • CII – Council of International Investigators.
 • WAD - World Association of Private Investigators.
 • ACFE – Association of Certified Fraud Examiners.
 • IKD – International Federation of Associations of Private Detectives.
 • združenja detektivov ÖDV.
 • Detektivske zbornice Republike Slovenije.
 • Društva mediatorjev.
 • GZS – Gospodarske zbornice Republike Slovenije.
 • Združenja manager.
 • AmCham.

Naša ekipa

Spoznajte Bernardo

Direktor

Bernarda Škrabar Damnjanović

Bernarda Škrabar Damnjanović
osebno

Že kot otrok sem bila drugačna, nenavadna, samosvoja. Od malih nog veliko berem. Zelo rada delam z ljudmi, sem ustvarjalna, inovativna, sem vizionarka z občutkom za estetiko. Vsakodnevno se ukvarjam z reševanjem negativnosti v naših primerih, zato nujno potrebujem obdobja miru in samote. Vedno najdem dobro v ljudeh, rada pomagam in delujem povezovalno. Sem neodvisnega in borbenega duha in v svoj posel vlagam celo sebe. Ne maram polovičarstva in nedela. Verjamem v to, da se dobro z dobrim vrača.

Ljubim to, kar delam. To delo je moje življenje. Če ne delam, pa razmišljam o tem, kaj bi se dalo izboljšati, česa se je še treba naučiti. Stvari nikoli niso tako dobre, da ne bi mogle biti še boljše, še zlasti v dejavnosti, ki se razvija, spreminja s časom in razpoložljivo tehnologijo.

Moji vzorniki so detektivi in detektivke iz daljne preteklosti. Med njimi izstopa je Allan Pinkerton, detektiv, vreden spoštovanja in občudovanja, saj je s svojo etično in pronicljivo držo v 19. stoletju vodil detektivsko agencijo, ki je po ZDA reševala zapletene primere. Ko ženske niso imele niti volilne pravice in kaj šele da bi bile zaposlene npr. v policiji, je v svoji agenciji ustanovil ženski oddelek in izjavil, da so ženske za detektivsko dejavnost nepogrešljive ter v mnogočem boljše kot moški. Verjamem, da to velja pri občutku za ljudi, intuiciji, čutu, preciznosti, natančnosti, večopravilnosti, gibkem razmišljanju in družbeni odgovornosti.

Še nekaj o Bernardi:

Bernarda je certificirana mednarodna preiskovalka. Trenutno zaključuje doktorski študij in je prejemnica priznanja uspešna diplomantka Fakultete za varnostne vede. Je članica komisije za izpite detektivov in prva predsednica komisije za nadzor nad detektivi ter DPO pri Detektivski zbornici Republike Slovenije. Je prejemnica naziva Ambasador znanj, bila je TedX govornica, organizatorica mednarodnega kongresa detektivov. Poleg tega je tudi častna dekanja Poletne detektivske šole v Bukarešti.

Bernarda Škrabar Damnjanović je detektivka in lastnica ene najmočnejših detektivskih agencij v Sloveniji, specializirane za izvajanje detektivskih storitev za poslovne in zasebne stranke. Svojo strokovno pot je pričela s šolanjem na Visoko policijski varnostni šoli Ministrstva za notranje zadeve, kasneje Fakulteti za varnostne vede, kjer je nadaljevala magistrski študij in doktorski študij, kjer je bila njena povprečna ocena 10,00.

Bernarda Škrabar Damnjanović je izkušena in certificirana mednarodna detektivka. Poudarja pomen izobraževanja in prenosa znanja tako zase kot za svoj kolektiv, da bi sledili trendom in inovacijam na področju detektivskega in varnostnega dela. Mlajšim detektivom služi kot mentorica in se drži visokih etičnih standardov, saj je prejela nagrado za etično vodjo. Njena agencija je znana po mednarodnih preiskavah in je prejela različne nagrade in certifikate za dobro organizacijsko energijo, bonitetno odličnost in zavezanost poštenim poslovnim praksam. Njena agencija je tudi prva detektivska agencija, ki je podpisala Smernice korporativne integritete in Deklaracijo o poštenem poslovanju – dokumenta, ki jih običajno podpisujejo le velika podjetja. Detektivsko varnostna agencija od leta 2015 izdaja strokovno revijo Pod lupo.

Bernarda se ponaša s strokovnim znanjem in veščinami, ki jih je pridobila v svoji dolgoletni karierni poti. Svoje storitve izvaja diskretno, zanesljivo in v skladu z zakonodajo, pri čemer se zaveda, da so informacije, ki jih pridobi, občutljive narave in jih zato obravnava z visoko stopnjo zaupnosti. Ob sebi ima širok in zaupanja vreden multidisciplinaren kolektiv, jedro katerega sestavljajo posamezniki, ki so z njo že več kot desetletje.

Poleg svojega dela kot detektivka, Bernarda aktivno sodeluje tudi pri širjenju znanja in ozaveščanju o detektivskem delu. Redno piše članke in prispevke na to temo, pojavlja se v medijih in je tudi predavateljica na različnih izobraževalnih dogodkih.

Bernarda Škrabar Damnjanović je detektivka od leta 2006. Je prejemnica priznanja kot uspešna diplomantka Fakultete za varnostne vede v Ljubljani, avtorica detektivskega priročnika. Absolvirala je izobraževanje na Akademiji za korporativno integriteto, ima certifikat kot članica nadzornih odborov ali upravnih odborov, kot tudi kot usposobljena mentorica za študentsko prakso. Podpisala je tudi Listino o raznolikosti. Prejela je nagrado Etični vodja, sodelovala v projektu Leonardo da Vinci, IKD – Mednarodne federacije združenj zasebnih detektivov. Opravila je precej izobraževanj in usposabljanj v tujini.

Bernarda Škrabar Damnjanović je članica komisije za izpite detektivov in prva predsednica komisije za nadzor detektivskega dela pri Detektivski zbornici Republike Slovenije. Z inovativno študentsko prakso, ki jo izvaja že več kot 15 let, je podjetje sodelovalo v izboru Zlata praksa. Je prejemnica naziva Ambasador znanj.

Bernarda Škrabar Damnjanović je magistrirala z naslovom Pravna ureditev in praktična izvedba opazovanja kot operativne metode detektivskega dela. Bila je TedX govornica, organizatorica kongresa CII – Sveta mednarodnih detektivov v Ljubljani leta 2017 in leta 2023. Večkrat je v tujini predstavljala Detektivsko zbornico Republike Slovenije, prvič leta 2007. Poleg tega je tudi častna dekanja Poletne detektivske šole v Bukarešti.

Članstva

Vaš uspeh, naš ugled

AmCham Slovenija
AmCham Slovenia
ACF
Association of Certified Fraud Examiners
Detektivska zbornica RS
Detektivska zbornica Republike Slovenije
Intellenet
Integrity Intellenet
Mednarodno kriminalistično združenje
Međunarodno kriminalističko udruženje - International criminalistic association
Združenje IKD
IKD
ODV Avstrija
Osterreichischer Detektiv Verband
Learning brend
Učeča se organizacija
Združenje manager
Združenje Manager
CII
Council of international investigators
Drag View Close play
Scroll Top