Preizkusi alkoholiziranosti

Preizkusi alkoholiziranosti – alkotesti

Scroll Down

Preizkus alkoholiziranosti

Uživanje alkohola v podjetju vodi do več bolniških dopustov, nasilja (verbalnega in fizičnega) in nezadovoljstva ostalih zaposlenih. Alkohol poveča tveganje za nesreče pri delu in zmanjšuje produktivnost.

Pri izvedbi alkotesta je zelo pomemben pravilen postopek, saj bo le tako dokaz lahko zdržal morebitne presoje na sodišču. V sodni praksi že obstajajo primeri, ki so na sodišču primeri padli zaradi neustrezne izvedbe. Tega ne prepuščajte naključju!

Detektivi smo na podlagi Zakona o detektivski dejavnosti pristojni za izvajanje preizkusov alkoholiziranosti delavcev na delovnem mestu.

Preizkuse alkoholiziranosti izvajamo z aparati proizvajalca Dräger Safety AG & Co. KgaA, ki so enaki tistim, ki jih uporablja slovenska policija. Aparati so kalibrirani vsakih 6 mesecev, s čimer se vzdržuje in zagotavlja brezhibnost njihovega delovanja.

Prav tako je zelo pomemben dejavnik, da so vsi detektivi, ki izvajajo preizkuse alkoholiziranosti ustrezno usposobljeni. Naši detektivi so usposobljeni za uporabo naprav in imajo iz strani proizvajalca izdane ustrezne certifikate.

Ali imate ustrezne pravilnike? Pri tem vam lahko pomagamo, saj smo pravilnike izoblikovali s pomočjo večjih podjetij in odvetniki.

Drag View Close play
Scroll Top