Tatvine zaposlenih

5 korakov, kako se soočiti s tatvinami zaposelnih

Scroll Down

1) Poskušajte zbrati vse možne informacije, ki se nanašajo na tatvino in osebo, ki naj bi tatvine izvrševala (dokumenti, morebitne priče, zaznano drugačno obnašanje …).

2) Ocenite situacijo – zastavite si nekaj vprašanj: Kdo je oseba, ki krade? Kakšen je morda njegov motiv? Je bila morda oseba že v preteklosti vpletena v podobne situacije?

3) Pokličite strokovnjaka – policija se v mnogih primerih nima časa ukvarjati z notranjimi krajami, ki se dogajajo med zaposlenimi v podjetju.

4) Zaposlene nadzirajte daljše časovno obdobje – ko se v podjetju prične preiskava mnogo zaposlenih za nekaj časa prekine s tatvinami, saj računajo, da bo delodajalec prenehal z nadzorom, ko prenehajo tatvine.

5) Preprečite naslednji incident – tatvine na delovnem mestu imajo izredno demotivacijski učinek, zato ste kot direktor podjetja dolžni svojim zaposlenim zagotoviti optimalno delovno okolje. Kot dobra praksa se je izkazala politika ničelne tolerance do tatvin na delovnem mestu, ki so zapisane v internih dokumentih podjetja.

 

 

Drag View Close play
Scroll Top